Unjuk a pimpelést - autót építünk !

Lotus Super 7-re hasonlító autónak látszó tárgyat szeretnénk létrehozni egy bontószökevény fordból, lemezből és zártszelvényből. Eközben igyekszünk minnél jobban szórakozni, tapasztalni és hasonló elvetemültekkel haverkodni.

Mottó

"Mindenki legyen átkozott, aki az itthon épített autók forgalomba helyezésével packázik" Karotta

Címkék

autó (1) autóépítés (2) bontás (3) cad (2) dohc (2) donor (3) futómű (14) helix (3) karbi (2) kardán (1) lotus (1) motor (3) pimp (1) replika (1) s7 (2) skype (1) super seven (4) számítástechnika (1) tech (1) váz (11)

Hátsó futómű #3 (módósítva)

2007.08.01. 20:54 macracanta

Már két hete nem postoltam, rengeteg szarság hátráltatta a munkánkat. Mikor pedig munkára került sor akkor meg alkotási vágy hiányom támadt, volt olyan, hogy lementem elmerengtem, hogy mi mindent kéne csinálni, aztán jól hazamentem. Az inverteres hegesztőt is visszakérték a munkahelyemen, így aztán kinlódhatunk megint azzal a gyökér trafóssal.  Szóval szenvedek, mint az állat. Nem lehet sokáig folyamatosan fenntartani az izzást, na. Ha most nem húzunk bele, veszélybe kerül az eredetileg kitüzött cél, hogy aug végére a nyaralás elött guruló vázunk legyen.

Most a héten erősen bekezdtünk, dolgoztunk vagy 8 órát összesen, de szánalmas amit haladtunk. Ezt is csak azért írom, hogy ne essetek kétségbe, hogy esetleg abbahagytuk.

Itt tartunk most, sikerült összerakni teljesen a futóművet, már csak a dedion rúd van hátra. Nagyon macerás lesz, mert be kell lőni jó irányba mindkét kereket, pontosan le kell vágni, hogy illeszkedjen a sonkákhoz és ki kell a V-kből 1-2 centit flexelni, hogy ahhoz is passzoljon. Ha ez sikerül a panhard rúd (keresztlengőkar) már sétagalopp lesz.

Hahaha !!!

Ma szabit vettem ki, hogy haladjunk, mert délután start Kapolcsra. A fenti kép már múlt idő ismét darabokban van az egész. Minden remekül indult, felraktuk nagy pontosan a dedion rúdat. Aztán örültünk, Aztán gondolkozni kezdünk a panhard rúdon. Ehhez felemeltük a vázat annyira, hogy a kerék majdnem a levegőben lógjon. (Ez ugye a lengéscsillapító beépítési állapot). Aztán véletlenül észrevettem, hogy a féltengely kicsúszot a difiből. Mia picsa?

Hát ez az... Mi úgy állítottuk be a féltengelyt, hogy a feltételezett hasmagasságban kb egyenes. Tehát a fel-le mozgáskor rövidülni fog. Méréseink szerint 8-10mm-t. Ezért kicsúszott a difiből. Furcsa is volt korábban, hogy a féltengelyt hosszirányban össze lehet nyomni.Szóval most már tudjuk, hogy a dediont a legjobban kitérített féltengely állásban kell összerakni, akkor is egy picit összenyomtt állapotban. A dedion tervrajz amiből dolgozunk azt írja, hogy a cucc a "book" locosthoz passzol. HÁt nem. Illetve csak annak, akinek bejön, hogy a váz és a kerék között 13 centi szakadék tátong. Úgy tünik (most már,ugye), hogy az egész az eredeti sierra futóműalkatrészek köré van építve. Az meg jóval szélesebb, mint a "book" futómű.A rajzon 1365 a dedion cső hossza, nekünk 1380-ra sikerült összerakni. no, pont megvan a plussz 8 mm oldalanként.

Ismét beleszaladtunk egy jókora pofonba, amit körültekintéssel elkerülhettünk volna, de hát ilyen srácok vagyunk.. no sebaj, a következő autónál már tudni fogjuk... és most már ti is kevdes jövedő locostolók.

 

 

 

2 komment

Címkék: futómű

A bejegyzés trackback címe:

https://locost.blog.hu/api/trackback/id/tr13130317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szatyi 2007.08.01. 22:17:17

Már épp kérdezni akartam, hogy mi ez a nagy csend. A hátsó futóművet milyen dokumentációból építitek? A félcső meg a sonka rendeltetése még ködös. De majd meglátom :)

Találtam egy ilyen elméleti összefoglalót:
www.autozine.org/technical_school/tech_index.html
Elég sok minden jól meg van benne magyarázva, pl. a kormányzásró is van egy pár oldal.

jenci 2007.08.03. 16:42:21

tegnap kb 10 perc alatt szétflexeltük az egész napi munkánkat, meg a hétfőit, keddit, ja meg a múlt hetit is :S :( no de elég a siránkozásból, na azért ilyen rosszul nem állunk, , hétvégén pihi jövő héten újra belehúzunk:)
mire meglesz az unokaöcim/hugim, már abba ringatjuk, és az orrkupon rakjuk tisztába.:)
süti beállítások módosítása