Unjuk a pimpelést - autót építünk !

Lotus Super 7-re hasonlító autónak látszó tárgyat szeretnénk létrehozni egy bontószökevény fordból, lemezből és zártszelvényből. Eközben igyekszünk minnél jobban szórakozni, tapasztalni és hasonló elvetemültekkel haverkodni.

Mottó

"Mindenki legyen átkozott, aki az itthon épített autók forgalomba helyezésével packázik" Karotta

Címkék

autó (1) autóépítés (2) bontás (3) cad (2) dohc (2) donor (3) futómű (14) helix (3) karbi (2) kardán (1) lotus (1) motor (3) pimp (1) replika (1) s7 (2) skype (1) super seven (4) számítástechnika (1) tech (1) váz (11)

Ahonnan a WRrrrrroooommm jön

2007.07.15. 20:54 macracanta

Mivel vasárnap igérkezett a hegesztő mester felbukkanása, aki készre varrja az összepöttyözött elemeket, gondoltam beszerkesztem a két első-oldalsó hosszmerevítőt. Nosza, de jó lenne tudni, hogy mi lesz a kipufogóval. Igy a pénteki 4 munkaórám a leömlő és kipuffcső fabrikálással telt, illetve, csak 3 és fél, mert észrevettem, hogy nem fér be a fékrásegítő és a munkahenger. Egy kicsit vergődtem, hogy lehetne megoldani, aztán mérgesen elhúztam, hogy hideg sörrel öblitsem le a flexkorong porát. Ja és persze, hogy igyak születendő gyermekem egészségére. Azt nem szabad kihagyni. Szombaton átnézegettem, egy csomó építő képét és rájöttem, hogy a vákumos fékrásegítőt senki nem használja, legalábbis UK-ban nem. Sirály, egy beépítendő kacattal kevesebb. Kár, hogy a tűzfalra már kivágtam neki a 6 cm-es likat, a tűzfalat meg jól behegesztettem. Ma 2 órám ment el a méricskéléssel, hogy mit hova rögzitsek. A pedálok, fék, kormányoszlop és a kipufogó elég összetett förmedvény, beküldöm találós kérdésnek a Fülesbe. Azt találtam ki, hogy a kormányoszlopot a tűzfalon, a váz alatt vezetem át és felhasználom a sierra pedálboxot (saját kreálmány, viszlát). Így a kormány fölé kerül a munkahenger, elég távol a forró kipufógócsőtöl.

Minnél több rozsdás, bontott, alaktalan izé kerül fel a vázra, annál rondábban néz ki. A fekete váz a hegesztési varratokkal szép. De mi lesz itt, még ha bezsúfolok 30 koszvadt vackot ??? A tűzfalon látszik a gyönyörű, immár csak bosszuságot jelentő anyaghiány, amit szívós munkával sikerült ejteni... A kezelőszerveket egész jól sikerült belőni, mire ide eljutottam, legalább 20-szor beültem méricskélni (ergonomizálni).

Miután minden letisztázódott, tovább kanyarintottam a kipuff csővét. Sajna elég közel van a kormányoszlophoz (kb 1-1,5cm). Addig reszelgettem az íveket, hogy a meglévő cső kiadta az egész beltéri szakaszt, még a lamda szondának is találtam helyet :))). Most már mehetek Bolydhoz hotrodot gyártani !!

Meglepően jó lett, persze ha a Janó dobbal csináltatom, sokkal dögösebb lehetne. De ez legalább ingyen volt.  Sajna csak idáig. Folytatása csak a végső összeszereléskor következik.

Szóval ma több fontos dolgot is kipipálhattam, amire büszke vagyok, de azért sikerült beleszaladni egy jókora pofonba. A kormányművünk sajna szervós. Ezért otthagytam a bontós srácoknál, hogy becserélem egy nem szervósra, ha lesz nekik. A kormymű amúgy egy külön szenvedés a magyar locostolóknak, mert a tervek úgy vannak kitalálva, hogy az első kerék elölkormányzós ( a kormánymű a tengely elött csatlakozik a csonkaállványhoz). A magyar utakon futó autók 99%-a hátulkormányzós... A bontóban átpakoltam 2* egy 1,5m magas kormánymű kupacot, de semmi. Mivel már nagyon aktuális a dolog elhoztam a miénket. Ekkor ért egy jókora maflás:

A rohadék túl széles, a hajtása a vázon kívül van. fasza. Most mehet az agyalás mi legyen.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://locost.blog.hu/api/trackback/id/tr72118512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roberto 2007.07.15. 21:30:36

Üdv,
Miért nem Escort kormányművet használsz? Nekem a konyvben az van. szerintem rövidebb a sierráénál és több volt benne a nem szervós.
Én a héten megyek bontóba kormányműért.
süti beállítások módosítása