Unjuk a pimpelést - autót építünk !

Lotus Super 7-re hasonlító autónak látszó tárgyat szeretnénk létrehozni egy bontószökevény fordból, lemezből és zártszelvényből. Eközben igyekszünk minnél jobban szórakozni, tapasztalni és hasonló elvetemültekkel haverkodni.

Mottó

"Mindenki legyen átkozott, aki az itthon épített autók forgalomba helyezésével packázik" Karotta

Címkék

autó (1) autóépítés (2) bontás (3) cad (2) dohc (2) donor (3) futómű (14) helix (3) karbi (2) kardán (1) lotus (1) motor (3) pimp (1) replika (1) s7 (2) skype (1) super seven (4) számítástechnika (1) tech (1) váz (11)

Hátsó futómű #2 (az első mozgó alkatrészek a vázon)

2007.07.12. 21:40 macracanta

Az elmúlt 12 munkaórán igen izgalmasan telt, sok elem elnyerte végső formáját. A múlt heti halvány reménysugár végre napsütésbe csapott át, az a sok kombinálás, méricskélés meghozza gyümölcsét. A mai volt az első alkalom, hogy autószerelő tudásunkat (hahaha) elővegyük. Sikerült a jobb hátsó futót összeszerelni és a Dedion kezdeménybe behelyezni. Aztán mivel már a difit is rögzítettük, összehozhattuk a lengőkarokkal, igy végül kialakult a teljes alakzat. A másik oldalt hétfőig nem tudjuk összerakni, mert nincs szilentblokk. itt tartunk most:

Hát igen, csak egy halom rozsdás izé. Egy gyári autó szép tiszta vasakból készül, aztán a vas berozsdál. Aztán jövönk mi és a rozsdás autóalkatrészekből csinálunk... valamit... Folyamatosan harcban állunk a centikkel, derékszögekkel, merőlegesekkel, párhuzamosokkal, függőlegesekkel. Most a legtöbb idő a méricskéléssel, beállítgatással megy el és nagy az öröm, ha végre sikerült rögzíteni valamit. Meglepően nehéz pontosan dolgozni, főleg levegőben lógó alkatrészekkel. De most tovább fokozódik a helyzet, a futómű kapcsán ívek, szögek, dőlések kavarnak a képbe. Nem is értem igazán, hogy fog mozogni a futó, hogy változik a geometriája a rugózás során. De bízom benne, hogy jól ki van ez találva és nálunk is működni fog. Merev hátsó tengellyel már rég kész lennénk. Amit a szilent mozgásáról írtam, mármint, hogy a gumi forogja le a karok mozgását - jelentem, igaz. Amúgy lötyögne a csavaron.

Ha minden jól megy a jövő hét elején a hátulja a lábára áll. Nagyon rá vagyok izgulva !!!

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: futómű

A bejegyzés trackback címe:

https://locost.blog.hu/api/trackback/id/tr40117021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása