Unjuk a pimpelést - autót építünk !

Lotus Super 7-re hasonlító autónak látszó tárgyat szeretnénk létrehozni egy bontószökevény fordból, lemezből és zártszelvényből. Eközben igyekszünk minnél jobban szórakozni, tapasztalni és hasonló elvetemültekkel haverkodni.

Mottó

"Mindenki legyen átkozott, aki az itthon épített autók forgalomba helyezésével packázik" Karotta

Címkék

autó (1) autóépítés (2) bontás (3) cad (2) dohc (2) donor (3) futómű (14) helix (3) karbi (2) kardán (1) lotus (1) motor (3) pimp (1) replika (1) s7 (2) skype (1) super seven (4) számítástechnika (1) tech (1) váz (11)

Mini lengi

2009.03.11. 17:26 macracanta

Ez a bejegyzés azoknak készült, akik mini lengivel akarják megoldani a rugós tagokat. A szemek belső furata kisebb mint 10 (én felfúrtam) a külső átmérő 30. A szem szélessége 24mm, ezért a végső összeszerelésnél távtartózni kell. Keskeny brekit inkább ne hajtsatok, ha lesz pénz egyszer a gyári westfieldre, esetleg lehet flexelgetni a szépen lefestett vázat. A felső brekinél figyelni kell, hogy az éle ne érjen a lengi tetejéhez hozzá.

 

Egyebként szerintem nem igazán jó megoldás. Egyrészt rövid, ezért is áll ki a felső rögzítési pont a váz síkjából.  Aztán az alsó breki közel kerül a vázhoz, az erőkar rövidül, ezért nagyobb rugóerő kell. A rufémnél gyártatott rugók túl gyengék lesznek vsz...

A gumi szilentjeit nem ekkora terhelés elviselésére találták ki, ezért már szépen kunkorodik kifelé. Szóval rögtön lehet valami poliuretánból esztergáltatni bele szilentet.  Aztán, hogy a többi rész mit fog bírni... lehet, hogy olcsó húsnak híg lesz a leve...

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://locost.blog.hu/api/trackback/id/tr53996263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sárkánylábasárga 2009.08.21. 00:20:55

Szia!
Szép munka, gratula!
Az én agyamban is motoszkál egy locost építésének a gondolata. Ami egy kissé elkedvetlenít, hogy nálunk, Szlovákiában sem könnyebb forgalomba helyezni egy egyedi építésű autót. Ráadásul zárt pályáról sem tudok a környezetemben, ahol akár rendszám nélkül is lehetne csapatni.
Azt hiszem időnként be fogok nézni a blogodra nyálat csorgatni.
Az eddigi bejegyzéseidben, de a kommentekben sem volt említve (legalábbis nem emlékszem, hogy lett volna) ez a portugál oldal:
www.viseudesign.com/Sevenesque.htm
Érdemes megnézni, nagyon igényes munkát végez a fickó.
süti beállítások módosítása